Chris Rea
2017.november 6. Papp László Budapest Sportaréna

Az énekes új albuma szeptemberben jelenik meg!


A budapesti koncertre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók egy színházi jellegű nézőtér kialakításban.

Road Songs For Lovers című új albumának megjelenése kapcsán októbertől decemberig Európában és az Egyesült Királyságban fog turnézni Chris Rea, aki így 5 év után Budapestre is visszatér, 2017.november 6-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Az énekes új albuma szeptemberben jelenik meg, a turné pedig október 7-én kezdődik Amszterdamban. Mint minden igazán nagy művész, Chris Rea is a saját, egyedi látásmódját követte - egy olyan utat, amely csak az övé. És bár a mai napig inspiráló zenéje mélyen beágyazódott világ rock'n'roll DNS-ébe, mégis biztosan kijelenthetjük: nem a zeneipar fősodrában, mint inkább az oldalvízén, afféle kívülállóként készítette albumait. A művész és festő, a bluesrajongó és motorversenyző, a filmkészítő és az olasz klasszikus zenei hagyományokat folytató zeneszerző mind jellemzi azt az embert, aki több, mint 30 millió albumot adott el világszerte csak azért, mert önmagát adta. 2017-ben Chris Rea visszatér ahhoz, amiről a leginkább ismert: csodálatos rock balladákhoz, amelyek bemutatják az énekes egyedi hangját és legmagasabb szintű dalszövegírási képességét. Chris Rea 1951-ben született Middlesbrough-ban, majd 1978-ban jelent meg debütáló lemeze, amely rögtön hatalmas amerikai sikert hozott a Fool If You Think It's Over dallal. 1983-ban ötödik stúdióalbuma, a Water Sign több, mint félmillió példányban kelt el, miután az I Can Hear Your Heartbeat dala egész Európában felkerült a slágerlistákra. Következő anyaga, a Wired To The Moon is óriási sikert aratott és az egész Európát átszelő turnéval Chris Rea jelentős rajongótábort szerzett magának, amely az elmúlt évtizedekben végig vele maradt. Chris Rea nem az egyedüli zenész, aki nem fiatalon vált ismertté – gondoljunk csak Jarvis Cocker vagy Leonard Cohen karrierjére – bár az valóban érdekes, hogy The Road To Hell című dala előtt egyetlen száma sem tudott az angol slágerlista Top10 felvétele közé kerülni. Talán ez is az oka annak, hogy az énekes mindig meg tudott újulni és bármilyen nyomás vagy erős kontroll nélkül a saját dalait játszani.

"Soha nem voltam rocksztár és minden betegségem egy újabb esély volt arra, hogy azt csináljam, amit igazán szeretek a zenében." - nyilatkozta erről.
"A legjobb változás, hogy olyan dolgokra összpontosítottam, amelyek valóban érdekelnek."

Minden bizonnyal a motorversenyzésre, a festészetre és a blues szeretetére is utalt ezzel, de ha a Road Songs For Lovers valamit bizonyít, az az, hogy lenyűgöző rock'n'roll szerelmes dalokat lehet alkotni a szenvedélyek panteonjához. A budapesti bulira a jegyirodai értékesítés 2017. május 29-én indul! A koncertre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók egy színházi jellegű nézőtér kialakításban - a rajongók tehát jobb, ha minél hamarabb bebiztosítják helyüket, ha ott szeretnének lenni Chris Rea 2017-es koncertjén.

A legfrissebb híreink már a Facebookon is! Az információk csak azokhoz jutnak el első kézből, akik a Ticketline Jegyiroda profiljának kedvelése után a követésnél a lenyíló menüben kérik az összes értesítést is. Ottani elérhetőségünk: ticketline.jegyiroda