Tobias Sammet’s Avantasia koncert
2019.május 6. Babra Negra Track, Budapest

Avantasia: új lemez és budapesti koncert jövő májusban.


Németország legsikeresebb szimfonikus rockzenekara, az Avantasia 2019-ben európai turnén mutatja be Moonglow című új lemezét.

A turné keretében Tobias Sammet és vendégei Budapestre is ellátogatnak: 2019. május 6-án láthatjuk majd az Avantasiát a Barba Negra Trackben. A 2019-es koncertek az Avantasia Ghostlights turnéjának 2016-os és 2017-es, sok esetben teltházas fellépéseit követik: Tobias Sammet és együttese akkor Ázsiában, Amerikában is Európában is nagy sikert aratott, a turnét pedig a Wacken Open Air fő fellépőjeként zárta le. A jövő évi sorozat a januárban megjelenő Moonglow lemezt mutatja be, a korábbi - összesen 1,2 millió nézőt vonzó - fellépésekhez hasonlóan lenyűgöző látványelemek segítségével. Tobias 1999-ben hívta életre az Avantasia nevű zenei projektet és először 2008-ban lépett színpadra vele. A több, mint 3,5 millió lemezt eladó produkció Németország egyik legsikeresebb rockzenekara, amely többek között Alice Cooperrel, Klaus Meine-vel és Rudolf Schenkerrel (Scorpions), Bruce Kulickkal és Eric Singerrel (KISS) vagy éppen Eric Matinnal (Mr. Big) is kooperált az évek során.

Tobias így mesélt a 2017-es turné óta eltelt időről: „Az elmúlt másfél évben igyekeztem lecsendesíteni a hullámokat magam körül, de a jelek szerint számomra a relaxáció leghatásosabb formája a kreativitás! Így aztán ebben az időszakban rengeteg új ötletem született, amelyeket szerettem volna megvalósítani az Avantasia nagyívű zenei stílusában. Meg vagyok győződve arról, hogy ezek a dalok új fejezetet nyithatnak a zenekar életében, hiszen túllépnek a trendeken és a zeneipar elvárásain. Minden akkord egyetlen célból született: hogy nagyszerű zenét alkossunk anélkül, hogy azt üzletemberek formálnák át a modern szórakoztatóipar által adagolható darabokká. A Moonglow lesz pályafutásom eddigi leggazdagabb albuma, a legszínesebb és fényűzőbb lemez, amit valaha készítettem. Alig várom a januári megjelenést és az azt követő világ körüli turnét, amelynek keretében a legnagyszerűbb rockénekesekkel léphetek majd közösen a színpadra!”
A zenekar Budapestre 2019.május 6-án érkezik és a Barba Negra Track színpadán játszanak majd.

A legfrissebb híreink már a Facebookon is! Az információk csak azokhoz jutnak el első kézből, akik a Ticketline Jegyiroda profiljának kedvelése után a követésnél a lenyíló menüben kérik az összes értesítést is. Ottani elérhetőségünk: ticketline.jegyiroda